Προγραμματισμός κονσόλας DMX για αρχάριους

Εισηγητής: Πέτρος Μάλαμας

Total: 6 ώρες (4+1 κεφάλαια)

Περιγραφή

Έχοντας συναντήσει πολλές φορές διάφορα προβλήματα στις τεχνικές γνώσεις του προσωπικού που απασχολείται στον συγκεκριμένο τομέα, εντοπίσαμε την ανάγκη που έχουν αρκετοί τεχνικοί ήχου και φωτισμού στο κομμάτι του προγραμματισμού μέσω απλής κονσόλας DMX.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον φωτισμό και θέλουν να μάθουν τα απολύτως βασικά για τον προγραμματισμό φωτισμού με μια απλή κονσόλα DMX. Δεν είναι συχνό φαινόμενο, ακόμα και επαγγελματίες φωτιστές που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους πρόσφατα, να μην γνωρίζουν πως να χειρίζονται και να προγραμματίζουν μια κονσόλα DMX. Το σεμινάριο θα τους δώσει τα εφόδια να έχουν πάντα μαζί τους μια λύση ανάγκης σε περίπτωση που το σύστημα που χρησιμοποιούν, εμφανίσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, στερώντας τους τη δυνατότητα να προγραμματίσουν.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε συνοπτικά τη θεωρία πίσω από το πρωτόκολλο DMX, τα βύσματα και τα καλώδια που χρησιμοποιούνται για το φωτισμό καθώς και τη συνδεσμολογία τους, θα εξηγήσουμε τον ορισμό του προφίλ μιας συσκευής φωτισμού DMX και θα αναλύσουμε σε βάθος όλες τις δυνατότητες που μας δίνει μια κονσόλα DMX, καθώς και τους πολλαπλούς συνδυασμούς τους.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Πέτρος Μάλαμας, ιδρυτής και ιδιοκτήτης των new djs’ team, Amaze DjsBoothMasters και Inside Radio.

Ο Πέτρος έχει απασχοληθεί με τον κλάδο των εκδηλώσεων έχοντας αναλάβει επαγγελματικά καθήκοντα κυρίως Dj, ηχολήπτη, φωτιστή και production director. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σαν Entertainment Planner και Event Dj.

Φεύγοντας από αυτό το σεμινάριο, θα ξέρεις να χειρίζεσαι και να προγραμματίζεις στο 100% μία παρόμοια κονσόλα.

Σε ποιόν απευθύνεται αυτό το σεμινάριο;

Αρχάριους ή ερασιτέχνες τεχνικούς, που ασχολούνται με τον προγραμματισμό φωτισμού.

Επαγγελματίες τεχνικούς ήχου που θέλουν να μάθουν τα βασικά σχετικά με την φιλοσοφία πίσω από τον προγραμματισμό του φωτισμού, με σκοπό την πιο ολοκληρωμένη γνώση.

Επαγγελματίες φωτιστές με ελάχιστες γνώσεις χειρισμού κονσόλας, με σκοπό την αντιμετώπιση απρόοπτων συνθηκών με το σύστημα υπολογιστή-interface φωτισμού.

Ιδιοκτήτες εταιρειών ήχου και φωτισμού, που θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους με τις βασικές γνώσεις.

Γιατί να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο;

Το πλεονέκτημα που θα κερδίζεις είναι η μετάδοση γνώσεων από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα σου λύσουν οποιαδήποτε απορία στο τελευταίο κεφάλαιο του σεμιναρίου (Q&A Live session)

Η άμεση επίλυση οποιωνδήποτε αποριών υπάρχουν (ή δημιουργηθούν κατά το σεμινάριο), θα μπορεί να σου απαντηθεί στο ειδικό Q&A Live session. Συν τοις άλλοις, δίπλα σε έναν επαγγελματία εν ώρα εργασίας κάποιος μπορεί να μάθει κάποιες βασικές έννοιες, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος, δημιουργώντας ταυτόχρονα πρόβλημα στον φωτιστή να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του εν ώρα εργασίας.

Το να γνωρίζει κάποιος να προγραμματίζει τον φωτισμό DMX μέσω απλής κονσόλας, είναι κάτι το απαραίτητο για κάθε ενδεχόμενο.

Είτε πρόκειται για λύση ανάγκης, είτε είναι κάτι που θα χρειαστεί σαν βασική γνώση σε μια μικρή εγκατάσταση φωτισμού, είναι βέβαιο όφελος για τον συμμετέχοντα. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, αρκετοί επαγγελματίες φωτιστές, με ελλειπείς γνώσεις κονσόλας, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις, όταν η εγκατάσταση που πρόκειται να προγραμματίσουν δεν διαθέτει λειτουργικό interface.

Επίσης, η γνώση προγραμματισμού με κονσόλα dmx, μεταδίδει πολύ πιο άμεσα την φιλοσοφία πίσω από τον φωτισμό, που είναι απαραίτητο εφόδιο για κάποιον που θέλει να μάθει να χειρίζεται κάποιο πρόγραμμα φωτισμού (MagicQ, LightJockey, Daslight, Sunlight, freestyler κ.ά) μεταγενέστερα.

Κεφάλαια

Εισαγωγή στο πρωτόκολλο DMX

Βύσματα, καλώδια και συνδεσμολογία

Προφίλ DMX

Ανάλυση κονσόλας DMX

Q&A (Live session)

Είστε έτοιμοι να μιλήσουμε ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε απορία σας.

BoothMasters 2021 ©